Om Rodeo Chair

Rodeo chair hjelper både for konsentrasjon og helse

Se filmen her

DESIGN MED FUNKSJONEn form med en klar nytteverdi. Den som sitter, er i stadig bevegelse og styrker derfor kjernemuskulaturen.

Rodeostolen er designet av fagfolk, basert på etablert kunnskap.

RODEO – fremmer global rygghelse  det er til arbeid eller til avslapping – vi sitter mye. Rodeo-stolen er et perfekt eksempel på form som fyller en funksjon og har en klar nytteverdi. Bakgrunnen for Rodeo-stolen var en motivasjon om å snu den negative utviklingen i barns fysikk. Ideen var en stol som skulle gi bedre forutsetninger for å styrke muskulaturen. Helsedirektoratets studier viser at en tenåringsgutt sitter stille 69 timer i uken, eller 70% av dagen. I vokseperioden, hvor barn utvikler en sterk og funksjonell muskulatur, stivner de i et sittemønster som bidrar til en svakere og stivere kropp. Slike innlærte aktivitetsvaner videreføres til voksenlivet. Heldigvis kan disse endres.

RODEO KONSEPTET


Den innovative stolen Rodeo produseres av selskapet Rodeo Holding i Stavanger. Selskapet ble stiftet i 2012 av Fysiopterapeut Frode Skretting, som har utviklet og designet Rodeo-stolen. Han jobber i dag som fysioterapeut i egen klinikk, samt at han er produktutvikler og daglig leder i Rodeo Holding AS. 

Rodeo-stolen ble lansert på markedet i 2014. Den er utviklet for å ivareta din naturlige bevegelsestrang. Den stimulerer sentralnervesystemet og lar brukeren sitte behagelig, uten å gå på kompromiss med resten av interiøret. 

Stolen er det eneste aktive sittekonseptet som er og tilbys til skoler i Scandinavia og som har design med funksjon. Rodeo har solgt over 1.500 stoler til skoler over hele landet, og den brukes også på kontorer og arbeidsplasser. 

 

FAKTA

I følge Folkehelseinstituttet antar man at mellom 60 og 80 prosent av Norges befolkning vil være plaget av ryggsmerter i løpet av livet.

Muskel- og skjelettlidelser koster samfunnet vel 70 milliarder kroner årlig i behandlingsutgifter, sykepenger og trygdeutgifter, og pasientene som behandles for slike skader blir stadig yngre.

Rodeo-stolens form gjør at rygg og balanse styrkes ved bruk.

Nær 40 prosent av elever synes skolestolen sin er ukomfortabel, og vil ha nye, bedre, ergonomiske stoler.

Målinger viser at bruk av Rodeo-stolen i skolen gir en signifikant bedring i rygg-styrken hos begge kjønn.

Rodeo-stolen er utviklet av fysioterapeut Frode Skretting, som er spesialist innen allmennfysioterapi MNFF med master
i fysioterapivitenskap, og leder for produktutvikling og fagkompetanse i Rodeo Holding AS. 

Frode Skretting - kompetansen bak Rodeo

IMG_5195crop_8b18d228-c985-4f46-98ef-b9d6e5674959
IMG_5195crop_8b18d228-c985-4f46-98ef-b9d6e5674959
Rodeo er utviklet av fysioterapeut Frode Skretting, spesialist innen allmennfysioterapi. Skretting er 48 år og har en lang og allsidig bakgrunnsom idrettsutøver og fysioterapeut

Rodeochair ble i 2015 tildelt Merket for god design.

Juryens begrunnelse: «Dette er et møbel med klare skulpturelle kvaliteter. Det estetiske uttrykket gjør at Rodeo skiller seg ut. Den har gode proporsjoner, og fremstår som tydelig i sitt uttrykk. Med tre som det bærende elementet, er det formmessige uttrykket rolig og subtilt. Designerne kombinerer en imøtekommende, myk form med ergonomiske kvaliteter. Juryen mener Rodeo er nyskapende i sin enkelhet.» 
merket_for_god_design_small_no_1
Produktinfo & dokumentasjon
Produktinfo
IMG_0467_Rodeo_MinnaSuojoki

Verdier og visjon

Visjon: Global rygghelse
Forretningside: basert på forskning og erfaring utvikler vi unike produkter som stimulerer til bevegelse og bedre folks rygghelse.
Verdier: fokusert, leken og progressiv
IMG_3279_Rodeo_MinnaSuojoki
IMG_1282_Rodeo_MinnaSuojoki
IMG_2357_Rodeo_MinnaSuojoki